17. kolo - Pekelný šípy

10.02.2013 18:00

Zpráva z tisku:

Rudé Právo ze dne 11. 2. 2013

 

Nedělní utkání druhé ligy skupiny G, jako Gambrinus, ve Sport Baru Dolíček navštívil náš zpravodaj Ferda Vožrálek. Utkání mezi domácím týmem Pionýři slepých uliček a hostujícími Pekelnými šípy mělo jasného favorita dle postavení v průběžné tabulce, ale necháme se překvapit, jak to všechno bude. Hosté jsou připraveni stejně jako domácí, kteří tu sehrají teprve svůj druhý ligový zápas po změně hracího místa, a i proto je tu náš reportér, aby zjistil, jak to Pionýrům prospěje.

K prvním zápasům nastupuje Tomáš L. proti Milanovi R. a Pavel H. proti Zdeňkovi S. Je znát, že to jsou první zápasy. Hry jsou neurovnané a náhozy připomínají spíše podhozy. Vyrovnané zápasy přinášejí i vyrovnání na jedna jedna a všichni čtyři pánové si dají rozhodující zápas. Tomáš po marné snaze trefit ten malý prstýnek okolo terče nakonec prohrává, ale vzápětí Pavel H. srovnává stav na 1:1. K terči tedy nastupují Olí L. proti Petrovi G., a na druhém terči si to rozdají kapitáni obou týmů Ferda P. proti Milanovi R. Něžné pohlaví nepůsobí vůbec něžně a se soupeřem zametá krásně 2:0. Ovšem kapitáni se přetahují o každý bodík a rozhodnout musí třetí leg. Ten získává domácí kapitán a překvapivě se Pionýři po první sérii ujímají vedení 3:1. Tento výsledek asi domácí povzbudil a pustili se do soupeře s velkým sebevědomím a získávají postupně jeden bod za druhým. Jenom Pavel H. s Olí L. dělali trošku drahoty a museli přidat bůra, což s povděkem ocenil místní personál. Stav je tedy překvapivých 7:1 pro domácí a já si objednávám další pivo, jelikož mi vyschlo, jaký to byl mazec. To řada nás odborníku opravdu nečekal a spousta sázkařů asi pohořela nad tímto vývojem zápasu, ale ještě není konec. Čtvrté pivečko na stole a my můžeme postoupit na čtyřhry. A tady se domácí mašina trošku zadrhla. Ve hře 501DO posíleni Soňou J. uhráli Pionýři aspoň leg, ale cricket už byla tragédie a Satanovy šípy snižují na 7:3.

Oba týmy nastupují do poslední fáze beze změn a já objednávám další pivo po ujištění, že domácí to platí, ať si píšu, co si píšu. Nastupuje tedy Tomáš a Pavel a je to jako přes kopírák ze začátku zápasu. Zase vyrovnané zápasy na tři legy a opět Tomáš nenachází v rozhodujícím zápase double a prohrává a Pavel hned na to vyhrává, čímž se domácí přiblížili bodovému zisku. K remíze stačí vyhrát jeden zápas a při další výhře je to už zisk tří bodů. O to se budou spolu snažit Olí L. a Ferda P. Mezitím posiluje domácí tým Veronika J. spěchající rovnou z práce. Domácí jsou opravdu rozjetý a brzy získávají jak remízový bodík tak i vítězný a radost v týmu je obrovská. K dalšímu zápasu nastupuje Veronika J. proti Pavlovi Š., a Sonička J. proti Romanovi R. Veronika, jak jsem se později dozvěděl zkráceně VV, dokazuje zlepšující se formu a bojuje jako taková elfka. Bohužel VV rozhodující zápas prohrává. Třetí to něžné pohlaví v týmu si zápas opravdu užívá, není divu, já po její konzumaci už ležím (na to taky dojde), a prohrává celkem jasně. To ovšem na náladě nikomu neubere. Svoji povinnost si jdou splnit ještě Olí a Ferda, aby bylo pravidlům učiněno za dost. Olí si s náhradníkem Luciferových oštěpů ďáblicí Ivetou B., ne s tou Ivetou B. tahle tolik nepila, hravě poradila za levně a kapitán domácího týmu se taky snažil šetřit a rychle upravil výsledek na konečných 12:3 na zápasy a 28:17 na legy.

Musím uznat, že je tu vidět malé zlepšení u domácího týmu a i s přispěním štěstíčka si myslím, že si dnešní vítězství zaslouží. Chtěl jsem ještě udělat rozhovor s kapitány obou týmu, aby sdělili svoje bezprostřední dojmy. Bohužel hostující byl dost konsternován průběhem zápasu a poslal mě někam ke všem čertům a domácí byl tak vyčerpán, že si musel na lavici něco přečíst. Tímto se loučím s naším čtenářstvem a těším se na další zápasy.

S pozdravem odborník přes házení Ferda Vožrlálek. Zdar