19. kolo - Drak Praha

24.04.2012 19:00

A je tady úterý - náš hrací den v domácím prostředí. Dnes hrajeme s Draky z Radotína a doufáme v body, které nutně potřebujeme v boji o záchranu. Soupeři dorazili brzy a museli si dát gáblík. Zřejmě věděli, že je čeká těžký soupeř a museli se posilnit. My jsme ve čtyřech a Helí tím pádem nebude mít velkou práci se sestavou (Olí se fláká asi v práci).

A jdeme do boje. Jako první nastupují Pavel s Helí. Na rozdíl od minulých zápasů se díky nim ujímáme vedení 2:0. Na řadu přichází Verča s Ferdou a začátek vypadá slibně - vedeme 3:1. U soupeřů se slaví sice ne výsledek, ale Jirkovy narozeniny. Připojujeme se ke gratulaci a jako dárek jim Verča a Ferda věnují každý jeden bodík. Nálada je výborná, hrajou se pěkné hry a nám se daří držet vedení.

Začínáme dvojice, kde Helí s Ferdou a manželská dvojice vedená Verčou, uhrajou další bodík. Cricket v klasické sestavě Pavel - Ferda nemá chybu a další bodík se valí. Musíme uznat, že i holky daly soupeři zabrat. Vypadá to, že bychom konečně uhráli nějaké body, ale tradičně pesimistická Verča má jiný názor a čeká, jak to dopadne.

Začíná posledních osm zápasů.

Hned první zápas potvrzuje Helí skvělou formu a přidává osmý bod. Ano Pavle, bez doubla se nevyhrává, takže se radujou soupeři a to jim ještě jeden bodík přidá přes veškerou snahu Verča. Následně Ferda nekompromisně uhrává remízový bod a vypadá to dobře. Zbývají ještě čtyři zápasy. Helí bohužel dnes neuhrála 100%, ale i tak skvělý výkon. Další smolný zápas pro Pavla a stav je 9:7. Ale my máme specialistu na rozhodující zápasy - Verunka nedává notně unavenému soupeři šanci a vítězí 2:0 na legy. SUPER konečně vítězství po dlouhé době a Ferda si může v klidu zaházet a upravit na konečných 11:7 na body a 26:22 na legy.

Ještě malé oslavy s Jirkou a radostný odchod do postýlek. Dneska dobrá práce.

Příště nás čeká výlet na hřiště, kde hrajou Sto Promile Řeporyje a čestný pionýrský, že budem zase bojovat o každý bodík.