20. kolo - Sto Promile Řeporyje

13.05.2012 18:00

Dobry den přátelé a máme tu další zápas. Tentokrát jsme jeli na výlet do Řeporyjí.

Už začátek byl „slušnej“ po chabé domluvě jsme doufali, že to z toho Smíchova snad stihneme.

Olí netrpělivě čeká na Ferdu před Pivkama, ten se na poslední chvíli dostaví a abychom to stihli, tak chtě nechtě musí Olí s bolavou nohou doběhnout tramvaj, jinak to nestíháme. Na Smíchovské nádraží dorážíme včas, ale druhá část týmu má menší problém.

Helí je ještě v metru, a tak stejné čekání je na straně Pavla s Verčou. Olí a Ferda netrpělivě očekávají kolik Pionýrů vystoupí z vlaku, a sláva jsme komplet, Helí to stihla. Hurá do druhého vlaku a frčíme směr Řeporyje. Po první chvále nad zlepšenou kulturou cestování přichází kritika na cenu lístku, ale co se dá dělat. No pánové, když si kupujete lístek až ve vlaku, tak se nemůžete divit, že vám dají vysokohorskou přirážku :).

A už se hrnem z vlaku směr hřiště, což nám chvíli trvá protože musíme najít ten správný směr.

S konstatováním, že je docela zima vstupujeme do podniku se známým štítem na fasádě (G), což pánské části zvedlo náladu.

A už nás vítá domácí tým, který má skvělou náladu a my doufáme že né na dlouho.

I uvnitř je docela zima tak se snažíme zahřát a jdeme na věc.

První jde Helí s Ferdou a dohromady přinášejí krásný jeden bod a dva legy. Nastupuje Verča s Pavlem a na chlup to samé, takže stav je 2:2. Verča zůstává na další zápas a k ní se přidá Ferda, který vítězí dva nula. Verča po krásném souboji zavírá ve třetím legu prvním šípem a vedeme 4:2. Bojovat jde Pavel s Helí, ale bohužel jim odejdou čísla a musí se sklonit před soupeřem, i když Helí bojovala a urvala aspoň jeden leg. Takže stav je vyrovnaný a jdeme na dvojice.

Nastupuje tradiční dvojice Ferda - Helí a na druhý terč Pavel s Olí. Ferda s Helí mají pěkné vyrovnané hry a vyhrávají, ale Olí za Pavlem značně zaostává, a tak to Pavel nemůže ani zkusit. Po třetím vyrovnaném souboji je to pátý bod pro nás.

Cricket už tak slavný není. Ferda s Pavlem dostávají zabrat a soupeř má v pátém kole vše zavřené. Klukům to fakt nejde a o prvním zápase je rozhodnuto. Na vedlejším terči zatím přivádějí Helí s Olí soupeře k šílenství a zaslouženě vyhrávají. Přichází rozhodující zápas a musíme holky pochválit bojovali do posledního šípu, ale soupeř byl nakonec lepší a srovnal stav na 5:5. Ale i tak holkám gratulují za perfektní výkon.

Do dalšího zápasu střídáme a místo Verunky jde bojovat Olinka. Nutno říct, že bojuje statečně, ale má smůlu a prohrává 2:1. Naštěstí Pája zabral a vyhrává krásně na dva legy.

Bohužel Helí nemá svůj den a opět prohrává a navíc se k ní přidá i blbec Ferda, který jasně vyhraný zápas prohrál a tím pádem nám soupeř odskočil o dva body. Nastupuje Pavel s Helí a hrají fantasticky. Ani jeden nedá soupeři šanci na odpor a vyhrávají za lacino (10,-Kč).

Jsou tu poslední dva zápasy které rozhodnou o radosti nebo smutku a samozřejmě taky o bodech které potřebujeme jako sůl. Ferda zničený minulým zápasem není schopen nic hodit a jasně prohrává. Následován Olí, která má sice větší šancí na úspěch, ale nakonec taky prohrává a je tu náš neoblíbený stav 10:8 pro soupeře.

Domácí se snaží ještě nám zvednou náladu různými návrhy, které z morálního hlediska odmítáme. Nakonec se nám ještě nechce domu a tak se shodujeme, že nám asi ujel vlak a už jen přátelsky vyzíváme soupeře na terč. Po zlepšení nálady s prima soupeři se nakonec vydáváme na vlak.

Ted už nás čekají jenom dva zápasy s prvními celky tabulky a tam už asi body neurveme, ale nikdy neříkej nikdy, Pionýři jsou bojovníci a nevzdají se snadno. Takže šipkám Zdar!