22. kolo - Zbraslav 1.ŠK

05.06.2012 19:00

 

A je to tady Vážení šipkaři, poslední kolo začíná zápasem mezi P.S.U.P. a Zbraslav 1ŠK.

Hrajeme sice v Radotíně, což nám bylo milostivě sděleno dvě hodiny před zápasem, ale nakonec jsme do Klondajku dorazili. Teprve se uvidí kdo tady bude bodovat, ale podle postavení v tabulce jsou mírným favoritem domácí :). Navíc nemáme ani maskota, je zřejmě na pastvě, a aby toho nebylo málo, tak Olí ještě před začátkem popálila Pavla, takže si nejsem jistý jestli hraje s námi, protože tu vovci na pastvě nechala taky ona. Přesto má Olí skvělou náladu a je samý vtípek. A musím taky zmínit, že má super tričko. Bohužel dnes neměla čas Helí a poslední zápas za pionýry si nezahraje. Děkujeme jí za pěkné zápasy a bodíky co přinesla.

Tak už jsou všichni rozházeni a můžeme začít. První nastupují Pavel s Verčou, kdy Pavel nedá soupeři šanci a po krásné hře si bere bod, zatím co Verča se trápí a prohrává. Stav je tedy vyrovnaný a pokračuje Olí s Ferdou. Krásnější polovička našeho týmu hraje super a krásně vyhrává první leg. Ferda se taky snaží začne 125 a i potom slušný čísla a......ty vole, co je to ten double? Ano, o tom tato hra je, a Ferda dostane na prdel dva nula. Mezitím i Olí svůj boj prohrává, ale aspoň uhrála leg, což znamená, že trefila dloubla. Olí si ani nesedla a už se hrne zase k terči, kde před chvíli začala válčit Verča. K lítosti celého týmu svojí malou válku prohrála, protože nepřítel se zakopal před branami. Olí opět potvrzuje dobrou formu. Prohrává sice, ale to že aspoň někdo hází double se může ještě hodit. Ke svým zápasům jdou pánové a musí zabrat, protože stav 5:1 nevypadá moc na bodový zisk. Ferda konečně zahází šipky a vyhrává, ale Pavel tentokrát prohrává a pořád je tu rozdíl čtyř bodů.

Jsou tu čtyřhry, a protože tu není Helí, jde si Ferda zahrát s Olí a Pavel tradičně s Verčou. P.s V. ne a ne hodit čísla a soupeř jim nedal moc šancí. F. s O. hrajou mnohem líp, jenže starý známý double je proti a začínají nervy. No ještě že má Ferda Olí, která to krásně zamázla. Jdou si zahrát ještě jednou. Druhý zápas už taková sláva není a nakonec prohrávají. Do cricketu tradičně F. s P. a druhá dvojice je jasná (pro ty z jiného gangu - Olí a Verča). F. s P. zahrajou super, i přes malé klopýtnutí ke konci, kdy Ferda nemohl najít pupík, získávají první výhru. Na vedlejším terči se dějí zajímavý věci a holky potvrzují stoupající formu, co se této hry týká. Zdá se, že po nedávném zvládnutí teorie zvládají i praxi a pěkně soupeři zatápí. A je to tady v královské hře jsme vyhráli dva nula, soupeř neměl šanci.

Začínáme druhou půlku jednotlivců a stav 7:3 pro soupeře značí, že můžeme prohrát jenom dvakrát pokud chceme pomýšlet aspoň na nějaký bodový příjem. Začíná Olí následována Ferdou a ty dva možné body prohrávají hned oba doslova systémem KO. Soupeř na další dva zápasy střídá, což neznamená že by oslabil, spíše naopak a Pavel s Verčou taky nedostali moc možností na výhru. Poslední čtyři zápasy začíná už notně rozptýlený Ferda a konečně vyhráváme i my. A pak nastupuje Pavel a taky výhra a Verča výhra a Olí výhra. Škoda, že je konec, tak krásně jsme začali hrát. No budeme doufat, že takto začneme i příští rok a bude nám přát více štěstí, kdy výsledky 10:8 budou konečně v náš prospěch. Dnešní poslední zápas jsme tedy prohráli 11:7 a nakonec jsme házeli i pěkný oštěpy.

Tento ročník se s Vámi loučíme a těšte se na zpravodajství z dalšího ročníku 12/13.